Prima provocare

30.11.09

CALEA MINȚII


Buuuun... sunteți o patrulă! Drumul pe care l-ați ales e lung și are șase căi. Prima este Calea Minții. Fiți gata să porniți în explorarea unor zone pe care le cunoașteți sau nu, căutați informația așa cum un om însetat caută apa în deșert. Nu uitați să fiți întotdeauna o echipă!



  1. Știm că în adâncul sufletului vă place matematica. Cifrele acelea puse laolaltă, tot felul de formule și detalii de logică. Normal că nu recunoașteți, nu e cool sau trendy! Totuși, noi vă provocăm ca, atunci când vă întâlniți, să rezolvați următoarea problemă:





unde:


suma lungimii tuturor mâinilor membrilor patrulei întinse paralel cu podeaua. Adică vă puneți într-un șir, unul lângă altul, și întindeți mâinile. Cineva va măsura cu un metru lungimea acestora. Măsurați în cm.


suma numerelor de la papuci a membrilor patrulei



-suma degetelor membrilor patrulei



suma cifrelor zilelor de naștere impare a membrilor patrulei. Atenție! Se iau numai zilele, adică dacă ești născut în 5 ianuarie, cifra e 5.



2. Cercetașii se plimbă mult prin țară. Cine știe unde vă va duce drumul în vara aceasta? Găsiți cel mai scurt drum realist (adică respectați căile ferate, drumurile rutiere, brațele navigabile ) pornind din satul Tîrgu Trotuș până în satul Valea Florilor.



3. Cărțile sunt locul unde imaginația nu are limite. Vă invităm în sanctuarul lor, pentru o incursiune în viața unor tineri ce se presupune că ar fi fost cercetași. Mergeți în sala de lectură de la bibliotecă și împrumutați cele cinci volume din Cireșarii, de Constantin Chiriță. Răspundeți la întrebările:

- care sunt ușile din Castelul celor Două Cruci? (descrieți)

- de cine se îndrăgostește Tic?



4. În fiecare seară apar pe cer. Le vedem sau nu, depinde de nori. Dar stele sunt întodeauna acolo. Și nu sunt aruncate așa, în marea de cer. Ci sunt organizate sub formă de constelații. Aflați zodia celui mai nou cercetaș din patrulă și realizați din corpurile voastre constelația zodiei.



5. Capitala statului dac, Sarmizegetusa, este un loc sacru. Căutați o imagine de sus a zonei sacre din Sarmizegetusa Regia și reprezentați-o 3D utilizând materiale din jurul vostru. Fiți cât mai creativi! Atenție! La final, vrem să vedem o machetă ingenioasă a locului. Puteți folosi de la materiale de construcții, la hârtie, mâncare, materiale reciclabile, etc.

5 comentarii:

Anonim spunea...

daca trimitem pe 15.12 ceea ce am facut pentru calea mintii ne depunctati?

Echipa Nationala de Temerari spunea...

Nu va depunctam decat incepand de astazi, 16.12...

Anonim spunea...

pe site cand apar provocarile noi...

anca spunea...

pe site cand o sa se puna a doua provocare

Echipa Nationala de Temerari spunea...

In cursul zilei de astazi :)