Calea Sufletului

3.12.10

Dragi temerari,

O nouă cale vi se deschide: calea sufletului! Pentru că decembrie reprezintă începutul iernii și pentru că sufletele voastre sunt calde acum, v-am pregătit binecunoscutul set de trei provocări, cadou pentru patrula voastră! J

  1. Căutați în comunitatea voastră trei religii/confesiuni diferite și descrieți obiceiurile pe care le au în această perioadă (cum serbează Crăciunul, dacă îl serbează sau ce sărbătoare au în luna decembrie). Dacă nu aveți trei religii/confesiuni diferite în comunitatea voastră, documentați-vă despre acestea la nivel național (în România).
  2. Cercetașii desfășoară anual proiectul Lumina Păcii ( www.luminapacii.ro ). Participați la ceremonia de împărțire a luminii (sau preluați lumina de la alte centre locale care au participat la ceremonie) și împărțiți-o în comunitate. Citiți pe site despre proiect pentru a putea informa persoanele cărora le dați lumina și menționați, într-un document, cum a perceput patrula acest eveniment.
  3. Luna decembrie este un prilej minunat de la lăsa lumea mai bună decât am găsit-o, precum ne-a sfătuit lordul Baden-Powell, inițiatorul Mișcării Cercetășești. Faceți o faptă bună, individual sau pe patrulă și dovediți prin poze/filmulețe și printr-un document word ceea ce ați făcut și ce sentiment v-a dat fapta bună.

Dovezile de îndeplinire a probelor trebuie trimise la adresa temerari@scout.ro cu mențiunea „Calea Sufletului [patrula/ Centrul Local]”, în intervalul 3 ianuarie 2010- 6 ianuarie 2010. Nu uitați să citiți regulamentul pentru a nu fi depunctați! J

Noi vă dorim un an nou cât mai bun, plin de evenimente cercetășești și Sărbători Fericite alături de cei dragi!

Echipa Națională de Temerari

0 comentarii: