Calea Căilor

28.2.10


Dragi temerari,


Ați ajuns la cea din urmă Cale. Calea Căilor. Ați parcurs cinci căi, fiecare cu provocările ei, mai ușoare sau mai grele. V-ați folosit cunoștințele de matematică, ați proiectat Sarmizegetusa Regia, ați înfăptuit una din muncile lui Hercule, ați proiectat o aventură. Și câte și mai câte nu ați făcut.


Aveți provocările finale. Cursa pentru Trofeu se încheie aici. Cine oare va câștiga? Nu se știe încă nimic.


Pe locuri, fiți gata...START!


Cursa pentru ultima sută de metri a început!


  1. 1. Pentru că cel mare îl ajută pe cel mic, după cum bine simbolizează salutul nostru cercetășesc, provocarea voastră e următoarea: mergeți la o grădiniță/ școală primară și faceți o activitate de o oră cu copiii de acolo. Activitatea trebuie să cuprindă:
    • 3 jocuri învățate de voi la cercetași
    • Prezentarea unei teme de interes pentru cei mici: o alimentație corectă, igiena personală, cum să se comporte în natură, cum să se comporte în spații publice (biserică, muzeu, etc.). Sau orice altă temă credeți că îi interesează


Demonstrați aceasta printr-o adeverință dată de educator(oare)/ învățător(oare) și prin poze de la fiecare activitate. De asemenea, scrieți o pagină de jurnal despre asta.


  1. 2. Ați concurat între voi, ați parcurs căi împreună, deși vă aflați la distanțe mari unii de ceilalți. Pentru a vă aduce aminte de aceasta, veți primi adresa de e-mail/număr de telefon a unui șef de patrulă care participă la Trofeu. Voi trebuie să luați legătura cu el, să aflați ce patrulă reprezintă și de unde sunt. Aflați-i apoi adresa poștală. Realizați, toată patrula, o amintire confecționată manual pentru cealaltă patrulă. Pentru a vi se puncta proba, trebuie să:

    • Aveți minim 3 poze din timpul lucrului
    • O poză cu voi, ca patrulă, împreună cu ceea ce ați confecționat pentru ceilalți
    • O poză cu plicul care să conțină adresele destinatarului și expeditorului
    • O poză cu patrula care a primit obiectul confecționat de voi


  1. 3. Acum, la final meritați să vă premiați (înainte de a o face noi). Pentru aceasta, vă provocăm să vă faceți un tort. Trebuie să participe toată patrula, să fie făcut de mâna voastră și mai ales, să vă distrați împreună când îl faceți. Scrieți pe tort un mesaj cercetășesc.


Nu uitați să trimiteți următoarele:


    • Rețeta tortului
    • Poze în timpul realizării
    • Poza finală


Acestea fiind zise, porniți! Lingurițele la înaintare și poftă mare! :)



Șiiii...pentru că provocările apar la tot pasul, bonusul Trofeului celor Șase Căi se acordă patrulelor care patricipă la LoA Day! Se desfășoară între 19-20 martie, și trebuie să aveți acces la internet în ziua aceea și să îndepliniți niște provocări pe care le primiți de la Regiunea Europeană în ziua respectivă. Bonusul este de 50 de puncte și poate răsturna serios clasamentul final! Veți primi și fișa de înscriere în mail, fișă ce trebuie completată cel mai târziu pe 8 martie 2010 și trimisă la adresa temerari@scout.ro !


Nu uitați să aveți un element cercetășesc când îndepliniți probele și să fiți toată patrula! Pentru că aceasta este cea din urmă Cale, termenul de predare este 21 martie 2010 (nu uitați că fișele de înscriere pentru LoA Day trebuie trimise până pe 8 martie!). Trimiteți materialele la adresa temerari@scout.ro.



Mult succes!


Echipa Națională de Temerari

2 comentarii:

Anonim spunea...

crek aceasta cale este cea mai amuzanta..:d succes tuturor participantilor!

Anonim spunea...

e cea mai amuzanta si mai tare proba :d succes tuturor:d:)