Calea Lumii

11.2.10

Vi se deschide penultima cale spre Trofeu. Mai puteți ? Sunteți gata ? Pe cai !



  1. 1.Strângeți informatii despre al doilea razboi mondial și găsiți, în comunitatea voastră un veteran de război. Interesați-vă cum era viața pe front, care era atmosfera, cum l-a afectat experiența războiului. Notați trei lucruri noi pe care le-ați aflat despre război și ce vi s-a părut interesant din povestirile veteranului. La acestea, atașați o poză cu patrula și cu veteranul.

  1. 2.Închipuiți-vă ca plecați cu patrula într-o aventură de o săptămână într-o altă lume. Aveți la dispoziție resurse oricâte doriți, lumea o modelați cum vreți voi. Realizați împreună cu patrula o poveste a aventurii voastre. Ar trebui să aveți următoarele elemente (lipsa unuia dintre ele vă aduce o depunctare de 10p):

  • descrierea locului
  • ce personaje întâlniți
  • ce se întâmplă cât stați în lumea imaginată de voi (acțiuni, întâmplări)?


Primiți bonus pentru realizarea hărții zonei și pentru desene prin care arătați la ce v-ați gândit voi, în care ilustrați lumea voastră.


Demonstrați prin poze că lucrați împreună (maxim 3 poze) și cu documentul final în care să aveți relatarea aventurilor. Lăsați imaginația să zburde. Ce v-ar placea să faceți împreună cu patrula ? Ce personaje vreți să întâlniți ?


  1. 3.Cercetașului îi place să știe multe lucruri. Provocarea în cadrul Căii Lumii este să căutați un obicei din Asia sau din Africa, să-l descrieți și să încercați să-l ilustrați împreună cu patrula. Dovediți prin poze și un mic document cu informația.



Acestea fiind spuse, vă uram succes ! Vă apropiați din ce în ce mai mult de finalul celor Șase Căi. Oare cine va câștiga Trofeul ? Data limită de trimitere a probelor e 23 februarie 2010 la adresa temerari@scout.ro . Nu uitați elementele cercetășești când realizați activitățile !


Echipa Națională de Temerari

0 comentarii: