Cea de-a treia zi de Crăciun

27.12.09


Şi uite că a sosit şi cea de-a treia zi de Crăciun… Cea în care vă aducem nişte curiozităţi legate (în general) de perioada de Sărbători în care ne aflăm. Sperăm să vă placă şi acestea şi vă urăm spor la provocările ce le aveţi de îndeplinit în cadrul Căii Sufletului. Doar nu credeaţi că am uitat, nu? Grăbiţi-vă, mai aveţi o săptămână!




Ştiaţi că?

... Moşul are 31 de ore de lucru datorită diferenţelor de fus orar şi a rotaţiei Pământului în jurul Soarelui

...în Polonia, Moş Crăciun dă cadouri pe 6 decembrie.

...Moş Crăciun trebuie să se deplaseze cu 5800 km pe secundă pentru a putea duce cadouri copiilor din lumea întreagă? Viteza a fost calculată considerând o densitate medie de 48 de locuitori pe kilometru pătrat de planetă şi o distanţă medie de 20 de metri între locuinţe. Moşul are de făcut aproximativ 2,5 miliarde de opriri în 48 de ore.

…Un măgar sălbatic din Mongolia aleargă mai repede decât un ren.

...56% dintre americani cântă în noaptea de Crăciun colinde animalelor de casă.

...53% dintre americani dau cadou lucrurile primite de ei cu un an în urmă.

...1 din 3 oameni va amâna până în Ajunul Crăciunului să-şi facă cumpărăturile de Sărbători.

...1 din 6 oameni ar prefera să nu mai facă cadouri, ci să dea direct bani.

...Mâncarea tradiţională de Crăciun în Anglia în timpul Evului Mediu era capul de porc preparat cu un sos din muştar.

...De Ajunul Crăciunului din 2001, Hotelul Bethleem avea 208 camere goale din totalul de 210.

...Anual, se produc 1.76 miliarde cutii de bomboane pentru Crăciun.

...Kris Kringel, personajul din celebrul film de Crăciun “Miracle on 34st Street”, există cu adevărat. Are 40 de ani, trăieşte la Polul Nord, Alaska, şi livrează pizza ca să-şi câştige existenţa.

...Conform unui recensământ din 1999 a populaţiei din America de Nord şi Europa, în noaptea de Crăciun, Moş Crăciun ar trebui să ajungă la 42,466,666 de case în 12 ore, adică la 983 de case per secundă.

...În Caracas, se obişnuieşte să se închidă circulaţia pe străzile oraşului în Ajunul Crăciunului pentru ca oamenii să meargă cu rolele până la biserică.

...O pânză de păianjen artificială şi un păianjen sunt decoraţiuni tradiţionale pentru pomul de Crăciun, în unele părţi ale lumii. Iar dacă găseşti în casă o pânză de păianjen în dimineaţa de Crăciun, se zice că va aduce noroc tot anul.

...În Anglia tradiţia spune că în timp ce frămânţi aluatul de cozonaci, dacă îţi pui o dorinţă, şi apoi cozonacii vor creşte în cuptor, dorinţă ţi se va îndeplini.

...În Japonia este lipsă de politeţe să trimiţi felicitări de Crăciun de culoare roşie, din moment ce scrisorile de deces sunt de aceeaşi culoare.

...În Norvegia, în Ajunul Crăciunului, se ascund toate măturile din casă pentru că în trecut se credea că vrăjitoarele şi spiritele rele intrau în casă şi furau măturile pentru a zbura cu ele.

0 comentarii: